0.00 (0.00 kn)

Clivet MULTISplit klima-uređaji: Idealno rješenje za udobnost u vašem domu

Početna
Clivet MULTISplit klima-uređaji: Idealno rješenje za udobnost u vašem domu
novosti

Clivet MULTISplit klima-uređaji: Idealno rješenje za udobnost u vašem domu

MULTISplit klima uređaji idealno su rješenje za stambeno tržište jer hlade svaku prostoriju u domu prema različitim potrebama.

No, ovaj tip klimatizacijskog sustava također je vrlo prikladan za trgovine, male urede i sva mala poduzeća općenito.

MULTISplit u usporedbi s MONOSplit

MULTISplit klima uređaji temelje se na vrlo jednostavnom, izravnom konceptu. Dok su MONOSplit modeli idealni za prostore s malom površinom ili niskom potrošnjom topline jer povezuju jednu unutarnju jedinicu s vanjskom jedinicom (poznatom kao motor), MULTISplit klima uređaj omogućuje značajno povećanje broja unutarnjih uređaja.

Primjerice – imamo Dualsplit model s dva unutarnja uređaja, Trial model s tri i tako dalje. Vanjski uređaj, značajno glasniji od unutarnjih, djeluje kao motor za napajanje Split modela u različitim prostorijama kojima je potrebno hlađenje ili, ako je klima uređaj opremljen inverterskom tehnologijom, grijanje.

Koje su prednosti MULTISplit modela za poduzeće?

Visoka učinkovitost svakako je jedna od glavnih prednosti MULTISplit klima uređaja. Modeli tvrtke Clivet mogu se pohvaliti ocjenama učinkovitosti od A+ do A++ te imaju invertersku tehnologiju i elektroničke kontrole koje značajno smanjuju potrošnju energije pružajući samo onu snagu koja je stvarno potrebna.

Štoviše, postojanje nekoliko Split modela povezanih s jednim vanjskim uređajem omogućuje postavljanje različitih područja na različite temperature, zahvaljujući inteligentnim senzorima koji osiguravaju idealnu razinu udobnosti temeljenu na tome koliko ljudi stvarno boravi u prostoru i na različitim aktivnostima koje se odvijaju u vašem domu.

Evo primjera: u trgovini ili malom uredu moguće je većinom hladiti radne prostore s većim opterećenjem, klasične čekaonice gdje kupci čekaju prodajne predstavnike i sl.

Ima li ušteda s MULTISplit uređajima?

Ogromna prednost MULTISplit klima uređaja je smanjenje ukupne veličine, što znači da štedite prostor, posebno u okruženjima koji nemaju balkone ili posebne prostorije za postavljanje uređaja. A što je s troškovima? Jedna stvar je instalirati jednu vanjsku jedinicu u smislu rada i korištenih materijala, a druga je instalirati više vanjskih jedinica koje će biti povezane s više unutarnjih jedinica. S druge strane, razlika između MONOSplit i MULTISplit modela u pogledu periodičnog održavanja proizvoda je mala, budući da su unutarnje jedinice one koje zahtijevaju više pažnje kako bi se osigurala optimalna kvaliteta zraka.

MultiSplit rješenja tvrtke Clivet

Ovisno o veličini prostorija koje želite hladiti ili grijati, tvrtka Clivet nudi MULTISplit sustave kapacitetom od 4 do 12,5 kW. Vanjski uređaji dostupni su u dual, trial, quadri i penta verzijama te se mogu povezati s najviše 5 unutarnjih jedinica s odvojenim krugovima. Rezultat je mogućnost postavljanja različitih temperatura za svako područje, povećavajući učinkovitost i udobnost življenja. Dostupne su različite vrste unutarnjih jedinica, od klasičnih zidnih Split modela (Cristallo i Essential) do kazetnih modela koji su integrirani u spušteni strop (Box 2), kanalnih uređaja (Duct 2) i uređaja koji omogućuju dvostruku stropnu ili podnu ugradnju (Ceiling and Floor 2).
Svi Clivet Multisplit klima uređaji koriste ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R-32, koje osigurava niske emisije.

Mono i Multi Split uređaji
Mono i Multi Split uređaji

Alternativa se zove Light Commercial

Za vrlo male trgovine koje se ističu po tome što imaju jedan prostor, tvrtka Clivet također nudi liniju klima uređaja Light Commercial. Ovi sustavi nude kapacitet od 3,5 do 16 kW i standardno dolaze s vanjskim uređajem koji je uparen i opskrbljuje toplinskom ili rashladnom energijom jedan unutarnji uređaj (razred A+ ili A++). Kako bi se poboljšala distribucija unutarnjeg zraka u prostorijama nepravilnog oblika, postoji i mogućnost povezivanja drugog unutarnjeg uređaja (TWIN) koji radi pod istim uvjetima kao i prvi.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset