0.00 (0.00 kn)

5 najčešćih pitanja o klima uređajima 

Početna
5 najčešćih pitanja o klima uređajima 
novosti

5 najčešćih pitanja o klima uređajima 

Klima uređaji koriste moderne tehnologije i složene procese rada kako bi vam omogućile uživanje u temperaturama po vašoj želji, stoga je logično da tražimo odgovore na razna pitanja o njihovom načinu rada. U nastavku ćete pronaći nekoliko najčešćih pitanja kada je riječ o klima uređajima, ali i odgovore koji će riješiti sve vaše nedoumice i sumnje. 

  • Zašto klima slabo grije pri izrazito niskim temperaturama? Klima uređaji koriste toplotne pumpe, a niske unutarnje ili vanjske temperature snižavaju tlak plina, što pak uzrokuje slabiju mogućnost grijanja. Koristeći klima uređaj preko noći kako biste održali barem minimalnu sobnu temperaturu, stvorit ćete bolje uvjete klimi za naredni dan jer neće iznova morati zagrijavati potpuno rashlađenu prostoriju. Na taj način često ćete čak i uštedjeti na električnoj energiji.   
  • Zašto se iz unutarnje jedinice klima uređaja povremeno čuju neobični zvukovi pucketanja? Na unutarnjem dijelu klima uređaja nalaze se brojni plastični dijelovi, osobito samo kućište, a plastika je podložna reagiranju na mijenjanje temperature. Pri visokom hlađenju ili grijanju plastike, ona se skuplja, odnosno širi, a pri tome proizvodi zvukove pucketanja. 
  • Zašto se iz klime širi neugodan miris? Na isparivaču se tijekom ljeta skupljaju razne bakterije koje ispuštaju neugodne mirise, a potom se oni šire vašim prostorom kroz strujanje zraka. Isparivač je potrebno očistiti i dezinficirati, najbolje od strane ovlaštene i stručne osobe.
  • Koja je najbolja temperatura za ljeto, a koja za zimski period?  Ne postoji idealna temperatura za svako godišnje doba. Iako mnogi često spominju razliku između vanjske i unutarnje temperature, sve je u konačnici na individualnom osjećaju. Jednostavno, ako vam je vruće, smanjite temperaturu za koji stupanj, a ako vas zahvati osjećaj hladnoće i trnaca, onda pri ulasku u prostoriju prilagodite temperaturu na nešto višu razinu.
  • Zašto je nužan godišnji servis? Klima uređaj je poput automobila, ako ga pravilno održavate velika je vjerojatnost da će vas služiti još godinama. Proces servisiranja uključuje već spomenuto dezinficiranje isparivača, ispuhivanje kondenzatora, ispiranja odvoda lužinom, kontrolu tlaka plina i temperature ispuha te po potrebi brojne druge radnje neophodne kako bi vaš uređaj radio optimalno. Čista logika – ako klima ne radi ispravno trošit će više energije, a češće dolazi i do kvarova – stoga bolje spriječiti nego liječiti. 

Za sve ostale upite i savjete oko održavanja vašeg klima uređaja obratite se stručnim i uvijek ljubaznim djelatnicima tvrtke Glavaš d.o.o, gdje vas osim velikog izbora klima uređaja očekuje i vrhunska usluga te stalna podrška, od savjeta do servisa. 

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset