0.00 (0.00 kn)

Do nove dizalice topline uz subvenciju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Početna
Do nove dizalice topline uz subvenciju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
novosti

Do nove dizalice topline uz subvenciju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Nedavno je objavljen novi Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima za što je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao čak 12 milijuna kuna. Natječaj, među ostalim, uključuje i subvencije za kupnju dizalica topline čiji je princip rada vrlo jednostavan i ostvaruje značajne uštede kada je u pitanju grijanje.

Kako radi dizalica topline? Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se potom koristi za grijanje putem radijatora ili podnog grijanja, ali osigurava i toplu sanitarnu vodu. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti dizalica topline u prosjeku za svaki kW potrošene električne energije predaje čak do 4 kW toplinske energije. Osobito je zanimljivo to što dizalica topline zahvaljujući modernim inverterskim kompresorima može izvući toplinu čak i kada su temperature daleko ispod 0°C, što znači kako će sustav grijanja funkcionirati besprijekorno bez obzira na vanjsku temperaturu.

Koliki je iznos subvencije i kako doći do nje? Ovisno o području gdje se kuća nalazi, moguće je dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 40 do čak 80% investicije, odnosno do maksimalnih 45 tisuća kuna kada je u pitanju dizalica topline. U Istri subvencija iznosi 40%, a za ostvarivanje prava na subvenciju potrebno je obratiti se nadležnoj jedinici lokalne ili područne samouprave.

Dakle, osim što ćete uštedjeti na nabavi nove dizalice topline, također ćete ostvariti značajne uštede na računima za grijanje. Dizalice topline povoljniji su način grijanja od primjerice plina i peleta, a mogu smanjiti troškove grijanja od 20 pa sve do 60%, ovisno o izolacijskom stupnju objekta. Posjetite izložbeni centar tvrtke Glavaš d.o.o gdje ćete dobiti sve dodatne informacije, savjete i pomoć kod odabira najboljeg modela dizalice topline za vaš dom.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset