0.00 (0.00 kn)

Kako očistiti svoju peć na pelete?

Početna
Kako očistiti svoju peć na pelete?
novosti

Kako očistiti svoju peć na pelete?

Za razliku od drugih sustava grijanja, čišćenje peći na pelete vrlo je jednostavan postupak za kojeg je potrebno odvojiti svega nekoliko minuta svog dragocjenog vremena. S obzirom na to kako je izgaranje bolje regulirano kod peći na pelete i energetska iskoristivost samih peleta iznimno visoka, iza njih ostaje vrlo malo pepela, pogotovo ako koristite kvalitetne i certificirane pelete. Pojedini su modeli imaju čak i mogućnost automatskog čišćenja, što je dodatno olakšava posao, tim više ako se dnevno koriste velike količine peleta, kao kod peći na pelete koje služe zagrijavanju vode za radijatore u cijeloj kući.

Pored tehnološki naprednih sustava, čišćenje peći na pelete može se obaviti i ručno, a taj zadatak poprilično je jednostavan i lagan. Sve što morate napraviti je pratiti ovih nekoliko korisnih savjeta:

  • Čišćenje unutrašnjosti peći - unutrašnjost peći preporučuje se čistiti svakih nekoliko dana, ovisno o potrošnji i vrsti peleta te o radnim satima peći. Čišćenje ložišta važno je kako bi se osigurao pravilan protok zraka u komoru za izgaranje. Pepeo možete pokupiti pomoću običnog usisavača, ili onog s vodenim spremnikom, a rešetku treba izvaditi iz ležišta i pobrinuti se da otvori na njoj budu detaljno očišćeni.
  • Čišćenje stakla na peći - osim što je važno za pravilan rad peći, čišćenje stakla također osigurava onaj jasan i atraktivan pogled na plamen. Ponovno, kvalitetniji peleti ostavljat će manje nakupina na staklu, a očistiti ih možete suhom i mekanomčetkom, poput one za bojanje. Za mrlje možete koristiti i male količine neutralnih sredstava za čišćenje stakla, ali isključivo koji nemaju abrazivno djelovanje. Pripazite samo da ne špricate sredstvo za čišćenje na obojene dijelove peći ili keramiku jer se ti dijelovi mogu lako oštetiti.
  • Godišnje čišćenje i održavanje - za cjelokupno i detaljno čišćenje peći preporučuje se pozvati ovlaštenu osobu i stručnjaka koji će to obaviti barem jednom godišnje. Serviser će očistiti odvode za protok zraka, provjeriti brtve, ispitati emisije dima i elektromehaničke komponente peći.
Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset