0.00 (0.00 kn)

Kako odabrati energetski najučinkovitiji klima uređaj za svoj prostor?

Početna
Kako odabrati energetski najučinkovitiji klima uređaj za svoj prostor?
novosti

Kako odabrati energetski najučinkovitiji klima uređaj za svoj prostor?

Kod odabira klima uređaja koji će savršeno zadovoljiti vaše potrebe i financijske mogućnosti, ali i uvjete koje nameće prostor i okoliš, važno je voditi računa o brojnim tehničkim informacijama, od kojih se posebno ističe energetska vrijednost, pojam koji mnoge često zbunjuje. Energetska učinkovitost najlakše se može opisati kao omjer vrijednosti i ulaganja, odnosno učinkovitosti hlađenja i grijanja koju uređaj postiže pri određenoj potrošnji električne energije, a prepoznaje se po oznaci SEER kada je u pitanju hlađenje i SCOP koji se referira na grijanje prostora. 

Za razliku od ostalih kućanskih aparata koji imaju i niže razrede, energetski razredi klima uređaja mogu biti A+++, A++, A+, A i B kako bi se osiguralo da kupci dobivaju efikasne uređaje koji predstavljaju isplativu investiciju. A+++ energetski razred je pri tome naravno najbolja opcija jer osigurava visoku funkcionalnost pri niskoj potrošnji električne energije, što na godišnjoj razini može pružiti značajne uštede u kućnom budžetu. 

Prilikom odabira klima uređaja preporučuje se stoga odabrati onaj s visokim SEER i SCOP koeficijentima te što višim energetskim razredom kako biste optimizirali svoju potrošnju električne energije i osigurali kvalitetan i učinkovit sustav hlađenja i grijanja u svom domu. 

Sve dodatne informacije oko klima uređaja možete potražiti u izložbenom centru tvrtke Glavaš gdje će vam stručni i educirani djelatnici rado pomoći oko odabira najboljeg modela za vaš objekt. Obratite nam se s povjerenjem i osigurajte si kvalitetu ispred svega. 

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset