0.00 (0.00 kn)

Kako održavati peć na drva?

Početna
Kako održavati peć na drva?
novosti

Kako održavati peć na drva?

Sezona hladnijeg vremena i grijanja polako počinje, što znači kako treba pripremiti svoju peć i dočekati zimu sa sigurnim i provjerenim sistemom grijanja. Peći i kamini na drva i dalje su jedan od najisplativijih vrsta grijanja, a ovdje ćemo vam otkriti nekoliko jednostavnih savjeta za lakše čišćenje i održavanje vaše peći na kruta goriva.

Održavanje peći ne zahtijeva skupu dodatnu opremu, već samo malo truda. Svima najviše za oko zapnu nečistoće na staklu kamina, a to se vrlo lako može riješiti tako da navlažite novinski papir, namočite ga u pepeo i s time prebrišete staklo. Čađavost će u trenu nestati, a pri tome nećete koristiti kemikalije i nagrizajuća sredstva, već prirodni pepeo. Kada smo već kod pepela treba napomenuti kako se ne preporučuje niti prečesto čišćenje peći od pepela. Naime, tanki sloj pepela na dnu peći osigurat će dodatnu toplinsku zaštitu i olakšati potpaljivanje nove vatre.

Pored toga, valja provjeriti i po potrebi zamijeniti brtve na vratima peći te temeljito očistiti i pobrinuti se da rešetke i obloge ne budu oštećene ili zapunjene ostacima drveta. Rešetka je jedan od potrošnih materijala, stoga se nemojte ustručavati zamijeniti ju ako primijetite da je oštećena.

Osim toga treba voditi računa o dimnjaku čije je čišćenje zakonom propisano. Najbolje je pozvati lokalnog dimnjačara ili stručnu osobu koja će utvrditi je li potrebno čišćenje dimnjaka i je li on potpuno siguran za korištenje.

Pobrinite se za svoju peć i ona će se u hladnim zimskim danima sigurno pobrinuti za vas i osigurati vam optimalnu regulaciju topline.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset