0.00 (0.00 kn)

Kako uštedjeti na grijanju?

Početna
Kako uštedjeti na grijanju?
novosti

Kako uštedjeti na grijanju?

S dolaskom hladnih zimskih dana, mnogima je trenutno glavna briga ekonomska strana grijanja, odnosno visina računa kojeg će morati platiti. Ako smatrate da je iznos koji plaćate za grijanje svake godine prevelik, onda ćete među ovim savjetima za uštedu sigurno prepoznati korake koje možete primijeniti kako biste rasteretili kućni budžet.

Prije svega važno je odabrati sustav grijanja koji zadovoljava vaše potrebe i mogućnosti, ali koji je ispravan i nije već dotrajao. Neispravni sustavi grijanja često mogu predstavljati opasnost stoga ne treba riskirati. Ukoliko je vaš sustav grijanja dotrajao, razmislite o kupovini novog.

Grijanje električnim uređajima poput grijalica ili takozvanih kalorifera, obično je najskuplje rješenje, dok se s druge strane drvo smatra jednim od najjeftinijih energenata na tržištu.

Pred početak sezone grijanja važno je pobrinuti se za održavanje, bez obzira na izvor topline i način grijanja. Peći na kruta goriva potrebno je detaljno očistiti, kao i dimnjak te ostale dijelove gdje se nakuplja čađ, pepeo i drugi nusprodukti izgaranja, a radijatore treba dobro odzračiti.

Prostorije valja prozračivati kratkotrajno, ali cjelovito, umjesto da prozor primjerice bude stalno djelomično otvoren. Samo nekoliko minuta propuha dovoljno je da uđe svjež zrak bez rashlađivanja zidova i namještaja. Isto tako, prostor treba zagrijavati stalno, održavajući optimalnu temperaturu, umjesto zagrijavanja hladnog prostora iznova i po potrebi.

Dobra izolacija također je ključna za ostvarivanje ušteda. Od fasada, stolarije i krovišta, do izolacije postavljene izravno na zid iza radijatora ili izvora topline, sve će to spriječiti ulazak hladnog zraka i odlazak toplog.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset