0.00 (0.00 kn)

Koja vrsta peleta je najbolja za vašu peć?

Početna
Koja vrsta peleta je najbolja za vašu peć?
novosti

Koja vrsta peleta je najbolja za vašu peć?

Opremili ste svoj dom novim sustavom grijanja na pelete, zbunjeni ste oznakama na peletima i pitate se koje je najbolje rješenje? U nastavku ćemo vam pojasniti koje su osnovne vrste peleta i koje su njihove prednosti, odnosno mane.

Prije svega, važno je da pelete nabavljate od ovlaštenih proizvođača koji na poleđini pakiranja jasno ističu deklaraciju, odnosno certifikat koji potvrđuje njegovu kvalitetu. Unutar Europske Unije kvaliteta peleta označava se ENplus certifikatom, jedinom normom koja je službeno priznata, a razlikujemo A1 i A2 klasu.

Razlika je prije svega u kvaliteti materijala, odnosno drvnog ostatka od kojeg su peleti izrađeni, što naravno uvjetuje i količinu pepela koji ostaje nakon sagorijevanja. Više pepela znači manje toplinske energije, odnosno manju iskoristivost peleta. Osim toga, peleti lošije kvalitete češće dovode do kvarova u sustavu grijanja, zahtijevaju češće održavanje i čišćenje, a u konačnici i povećavaju troškove samog grijanja jer je potrebno više peleta kako bi se postigla željena temperatura.

ENplus A1 klasa je najbolja vrsta peleta koja zadovoljava najviše standarde i upravo se ona preporučuje kućanstvima, a A2 klasa namijenjena je većim toplinskim postrojenjima koji mogu podnijeti više ostataka nakon izgaranja. Nemojte dopustiti da vas zavara nešto viša cijena A1 klase, jer ćete uštede ostvariti na iskoristivosti peleta i tako nadoknaditi razliku u cijeni.

Za svoje kućanstvo stoga potražite samo kvalitetne ENplus A1 pelete koji ne samo da su čišći, već će poboljšati performanse vaše peći i osigurati dugotrajan rad.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset