0.00 (0.00 kn)

Kvaliteta peleta od izuzetne je važnosti

Početna
Kvaliteta peleta od izuzetne je važnosti
novosti

Kvaliteta peleta od izuzetne je važnosti

Odabrali ste peć ili kamin na pelete, a i dalje vas muči pitanje koji su najbolji peleti za grijanje vašeg doma? Odgovor leži u certifikatima koje svako pakovanje peleta mora imati, obično na poleđini.

Kvaliteta peleta u Europskoj Uniji određuje se certifikatom ENplus, koji pak ovaj sve popularniji energent razlikuje po njihovoj kvaliteti, a samim time i po cijeni, pa tako imamo A1 i A2 klasu. ENplus certifikat je jedina službeno priznata norma u EU, a samim time jamči besprijekornu kvalitetu peleta, uz prethodno kontroliranu proizvodnju i porijeklo.

 

 

Ono po čemu se ove dvije klase razlikuju je prije svega količina pepela koji prilikom sagorijevanja ostaje u peći. Naime, što je više ostatka pepela, to je manja proizvodnja toplinske energije, odnosno učinkovitost same peći na pelete je smanjena, što u konačnici dovodi do većih troškova grijanja, ali i održavanja samog sustava grijanja jer se i povećava rizik od neželjenih kvarova.

 

 

 

 

 

peleti-glavas-a1-kvaliteta

ENplus A1 klasa pruža premium kvalitetu peleta i namijenjena je korištenju u privatnim kućanstvima jer proizvodi najmanju količinu pepela i ispunjava sve visoke standarde potrebne za optimalnu regulaciju topline u vašem domu. S druge pak strane, ENplus A2 klasa proizvodi nešto više pepela pa je stoga predviđena za veća toplinska postrojenja koja mogu podnijeti više ostataka nakon izgaranja peleta.

Donosimo vam 8 jednostavnih razloga zašto odabrati A1 klasu peleta:
1. Izrađena je od čistog drva, smanjenom količinom drvne kore (koja ima veću količinu vlage i prljavštine).
2. Nema tragova umjetnih materijala (npr.bojila, pijeska ili otpatka drvne industrije).
3. Pri sagorijevanju ne otpušta nikakve neželjene plinove otapanjem umjetnih materijala, što ga čini puno zdravijim od A2 peleta.
4. A1 pelet je čišći i time smanjuje potrošnju u peći  radi postizanja znatno brže temperature prostora.
5. Poboljšava performanse peći
6. Ne prlja staklo
7. Produžava vijek rada uređaja
8. Smanjuje potrebu čestog čišćenja.

Kvalitetan pelet dobiva se iz jezgre debla, sa što manje kore kako bi se izbjegla visoka količina vlage i prašine te osigurala veća kalorična vrijednost. Za svoju peć na pelete birajte samo najbolje i provjerene pelete A1 klase i uživajte u bezbrižnom zimskom periodu.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset