0.00 (0.00 kn)

Očistite svoj klima uređaj na ispravan način

Početna
Očistite svoj klima uređaj na ispravan način
novosti

Očistite svoj klima uređaj na ispravan način

Čišćenje klima uređaja često zna biti zadatak koji iznenadi sposobnosti i pravih malih kućnih majstora, a s obzirom na to kako se radi o rashlađivaču prostora koji širi zrak prostorijom u kojoj boravite uvijek je važno očistiti klimu na ispravan način.

Prije svega treba zaustaviti rad klima uređaja i izdvojiti ga iz električne mreže spuštanjem osigurača ili isključivanjem električnog kabela iz utičnice. Površinu klima uređaja treba obrisati nježno, bez pretjerane upotrebe vode, odnosno suhom ili blago nakvašenom krpom izrađenog od mekanih materijala. Isto tako voda koja se eventualno koristi pri brisanju ne smije biti vruća, odnosno veće temperature od 40°C kako bi se spriječilo oštećivanje uređaja, a isto tako ne preporučuje se korištenje nagrizajućih sredstava poput alkohola, benzina i razrjeđivača.

Tijekom sezone preporučuje se čišćenje filtera kako bi u prostoriji dobili svjež zrak koji će neometano prolaziti kroz filter i pružiti vam, uz bolje higijenske uvjete, i bolje hlađenje.

 

filter čišćenje

Laganim pritiskom na obje strane prednje rešetke unutarnjeg klima uređaja trebali biste doći do filtera i s oprezom ga izvući iz ležišta, a potom ga isprati mlazom mlake vode i dobro ga osušiti prije vraćanja. Nikako nemojte uključivati klima uređaj bez filtera kako biste izbjegli kvarove uređaja.

Čišćenje same unutrašnje jedinice moguće je odraditi usisavačem koji će pokupiti eventualnu prašinu koja se nakupila vremenom, a možete koristiti i suhu krpu kako bi čišćenje bilo jednostavnije.

Tvrtka Glavaš već godinama pruža usluge prodaje, servisa i održavanja klima uređaja, a naše uslužno osoblje stoji na raspolaganju kupcima za sve upite, savjete i dodatne informacije.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset