0.00 (0.00 kn)

Peći na pelet ili na drva – koje odabrati?

Početna
Peći na pelet ili na drva – koje odabrati?
novosti

Peći na pelet ili na drva – koje odabrati?

Odabir peći za grijanje doma ovisi prije svega o vlastitim navikama, željama, pa i potrebama. Dok jednima nije problem ustati ranije, pripremiti drva i naložiti vatru, drugi primjerice preferiraju ustati u već zagrijani prostor ili se vratiti s posla u topal dom jer su unaprijed isprogramirali svoju peć na pelete. S jedne je strane gledati izgaranje drveta u peći gotovo poetski, no s druge se strane peleti nameću kao praktičnije rješenje.

Prednosti klasičnog sustava grijanja na drva ima svoje prednosti. Drva su i dalje poprilično jeftin i dostupan energent u odnosu na druge, a pored toga peći na drva rade bez potrebe za električnom energijom što u pojedinim slučajevima može biti važno. Mane su svakako to što se moraju ručno ložiti i to dosta često, teško je i regulirati točnu temperaturu u prostoriji, a osim toga drvo pri izgaranju otpušta značajno više nesagorenih čestica nego primjerice peleti.

S druge strane prednosti peći na pelete su to što mogu biti potpuno automatizirani sustavi sa spremnikom peleta iz kojeg se prema potrebi peć sama nadopunjuje bez potrebe za stalnim loženjem. Osim toga prostor je čišći jer nema potrebe za stalnim unošenjem peleta, a uz to peleti su se pokazali kao ekološki najprihvatljiviji energent koji pri izgaranju postiže maksimalnu iskoristivost.

Mogućnost programiranja, kao i pristupačna cijena peleta te mogućnost grijanja više prostorija istovremeno, čine peći na pelete ekonomski isplativim na duže staze, iako onim istinskim romanticima malo što može nadomjestiti prirodan ugođaj vatre i izgaranja drveta.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset