0.00 (0.00 kn)

Peleti – ekonomski isplativi, ekološki osviješteni i energetski učinkoviti proizvodi

Početna
Peleti – ekonomski isplativi, ekološki osviješteni i energetski učinkoviti proizvodi
novosti

Peleti – ekonomski isplativi, ekološki osviješteni i energetski učinkoviti proizvodi

Današnji trendovi ističu porast korisnika sustava grijanja na pelete kojeg mnogi čak nazivaju i energentom budućnosti. Razlog tome su brojne prednosti koje peleti omogućuju svojim vrhunskim karakteristikama i posebnim načinom sagorijevanja. Trenutna potrošnja peleta u Europi iznosi oko 30-ak milijuna tona godišnje, a istraživanja pokazuju kako će se već kroz nekoliko godina taj iznos i nekoliko puta povećati.

Peleti su prešani drvni ostaci koji se dobivaju mehaničkim prešanjem piljevine i sječke, u kontroliranim uvjetima, bez ikakvog dodavanja kemijskih sredstava. Kao vezivno sredstvo koristi se lignin, prirodni sastojak drveta, pa su stoga peleti i više nego prihvatljivi u ekološkom smislu. Osim toga, drvo je još uvijek najjeftiniji energent na tržištu, a drvni ostaci još su povoljniji, pa stoga pelete svrstavamo i među ekonomski najisplativije vrste grijanja.

Uz ekonomsku računicu i eko-osviještenost, peleti nude i izrazitu funkcionalnost u smislu reguliranja topline vašeg doma. Iskoristivost toplinske energije pri izgaranju peleta u posebno dizajniranim pećima i kaminima, doseže nevjerojatnih 90-96%, dok je primjerice kod običnog drveta ili ugljena taj iznos najviše 70%. Povrh svega, elegantno izrađene i precizno montirane peći i kamini na pelete omogućit će vam jedan sasvim drugačiji osjećaj topline u domu, osobito kamini kod kojih možete uživati u pogledu na plamen, a tu je i jednostavno rukovanje, te mogućnost ugradnje većih spremnika za pelete s kojima nećete imati potrebu svaki čas ići ložiti.

Ako do sada niste imali dovoljno dobar razlog za promjenu sustava grijanja u vašem domu, sada ga definitivno imate. Posjetite tvrtku Glavaš d.o.o. i opremite svoj objekt pouzdanim i učinkovitim sustavom za grijanje na pelete.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset