0.00 (0.00 kn)

Pet stvari koje vjerojatno niste znali o “hydro pećima”

Početna
Pet stvari koje vjerojatno niste znali o “hydro pećima”
novosti

Pet stvari koje vjerojatno niste znali o “hydro pećima”

Hydro ili termo peći su one peći koje se spajaju na postojeći sustav grijanja i umjesto zagrijavanja zraka, zapravo griju vodu koja se dalje širi kroz radijatore i osigurava kvalitetan izvor topline u cijelom objektu. Po čemu su hydro peći toliko posebne i koje su njihove prednosti, otkrijte u nastavku. 

  1. Za razliku od drugih peći, hydro modeli hladniji proizvode manje topline izvana nego ostale peći, a razlog tome je što su dizajnirane tako da maksimum svog toplinskog potencijala usmjeravaju grijanju vode.
  2. Ako je prostorija u koju ugrađujete hydro peć mala, a osobito ako je dobro izolirana, radijator vam neće biti potreban jer 2-3kW topline koju pruža sama peć bit će dovoljna za grijanje prostorije. 
  3. Odabirom snažne hydro peći 20-22kW ne samo da ćete osigurati svom prostoru vrhunski sustav grijanja zraka, već on ujedno može biti korišten i za zagrijavanje tople vode za kućanstvo. Tada se prepručuje ugradnja dodatnog spremnika za toplu vodu kako biste imali neprekidni izvor tople vode čak i kada je peć podešena da radi smanjenim kapacitetom.
  4. Hydro peć može se koristiti istovremeno u kombinaciji s već postojećim sustavom grijanja, primjerice onim na plin, no u tom slučaju potrebno je ugraditi pločasti izmjenjivač topline koji će razmjenjivati toplinu između dva različita sustava. 
  5. Hydro peć nipošto se ne preporučuje spajati izravno na radijatore jer je promjer cijevi obično premal da bi topla voda mogla nesmetano cirkulirati i dopirati do svakog dijela radijatora. Umjesto toga koristi se hidraulički razvodnik, odnosno labirint cijevi.

Za sve dodatne informacije i savjete posjetite izložbeni salon tvrtke Glavaš d.o.o. ili nas kontaktirajte pozivom na +385 (0)52 448-550, odosno putem maila na glavas.info@gmail.com.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset