0.00 (0.00 kn)

Prateći ovih nekoliko savjeta smanjite troškove klime ovoga ljeta

Početna
Prateći ovih nekoliko savjeta smanjite troškove klime ovoga ljeta
novosti

Prateći ovih nekoliko savjeta smanjite troškove klime ovoga ljeta

Iako je poznato kako su klimatizacijski uređaji najbolje rješenje za borbu s nesnosnim ljetnim vrućinama, mnogi još uvijek strahuju od visokih računa za električnu energiju pa svoj klima uređaj koriste tek u iznimnim situacijama. U nastavku vam donosimo vam nekoliko savjeta pomoću kojih ćete na jednostavan način smanjiti troškove električne energije kod svog klima uređaja i uživati u ugodnom i klimatiziranom prostoru te, na koncu, u bezbrižnom ljetu.

  • Pri odabiru klima uređaja vodite računa o veličini i toplinskoj izoliranosti prostora. Premali klima uređaj radit će stalno i pod većim opterećenjem te tako trošiti više energije, a preveliki će pak brzo ohladiti prostor, ali ne i smanjiti vlagu u zraku zbog čega će se svako malo paliti i gasiti. 
  • Klima uređaj najbolje je pozicionirati na mjesto gdje neće biti izravno izložena suncu, primjerice sjeverni ili istočni dio objekta.
  • Nemojte pretjerivati s razlikama u vanjskoj i željenoj temperaturi. Postavljanjem klima uređaja na 25-26 stupnjeva obično ćete dobiti ugodno rashlađen prostor. 
  • Zračite prostorije tijekom noći kada su temperature niže, a ne tijekom dana. 
  • Izbjegavajte nepotrebno zagrijavanje prostora poput rada perilice, pećnice i sličnih uređaja koji generiraju toplinu. 
  • Održavajte svoj klima uređaj jer samo redovno servisirani i održavani uređaj može pružiti svoj maksimum. Osim na električnoj energiji, tako ćete uštedjeti na eventualnim popravcima jer se neodržavani klima uređaji češće kvare. 

Vodeći se ovim praktičnim savjetima učinkovito ćete smanjiti potrošnju električne energije, ne samo klime, već i drugih uređaja, a samim time i svoj mjesečni račun za potrošnju struje. 

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset