0.00 (0.00 kn)

Savjeti za lakše i jednostavnije održavanje peći na pelete

Početna
Savjeti za lakše i jednostavnije održavanje peći na pelete
novosti

Savjeti za lakše i jednostavnije održavanje peći na pelete

Čišćenje i održavanje sustava za grijanje nešto je što mnogi od nas izbjegavaju i odgađaju, no tako ne samo da se stvara opasnost od kvara nego se stvara i veći račun za grijanje s obzirom na to kako zagušena i neodržavana peć ne može raditi svojim punim kapacitetom. Peći na pelete, unatoč visokoj razini izgaranja energenata i njihovoj maksimalnoj iskoristivosti, također zahtijeva povremeno čišćenje i održavanje, a to je u konačnici propisano i od strane samih proizvođača.

U nastavku vam stoga donosimo nekoliko korisnih savjeta s kojima ćete lako i jednostavno očistiti svoju peć na pelete.

  1. Detaljno provjerite upute koje ste dobili pri kupnji peći - ondje ćete često naići na korisne informacije o svojoj peći na pelete te o pravilnom načinu održavanja.
  2. Koristite kvalitetan pelet – kvaliteta peleta ovisi o razini vlage i otpada koji nastaje izgaranjem. Oznaka EN Plus na pakiranju jamči vam pelete visoke kvalitete koji ne ostavljaju puno traga za sobom, osobito ako su pravilno uskladišteni i suhi.
  3. Elementi peći koje biste trebali redovito čistiti – ladica za pepeo, prednje staklo i izmjenjivač topline potrebno je redovito čistiti kako se ne bi taložile nečistoće koje će sprječavati dovod i cirkulaciju zraka te samim time umanjiti učinkovitost peći.
  4. Što duže čekate to će čišćenje biti teže –  prljavštinu i ostatak nakon izgaranja peleta bit će puno teže ukloniti ako odgađate čišćenje i pustite da se nečistoće talože jedne na drugu, no ako to radite redovito trebat će vam puno manje vremena i truda.
  5. Servisirajte svoju peć od strane ovlaštenog profesionalca – najmanje jednom godišnje trebali biste ispravnost svoje peći na pelete provjeriti od strane stručnjaka koji će s lakoćom otkriti eventualne kvarove, onečišćenja i na vrijeme ih ukloniti.
Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset