0.00 (0.00 kn)

Zašto baš peleti?

Početna
Zašto baš peleti?
novosti

Zašto baš peleti?

U posljednje vrijeme sve više privatnih korisnika odabire upravo sustav grijanja na pelete, a vrijednost ovog energenta prepoznale su i brojne institucije, pa čak i razni europski fondovi koji sve češće subvencioniraju upravo nabavu peći na pelete. U nastavku otkrijte koje su to prednosti koje pelete svrstavaju u kategoriju energenta budućnosti.

Prvo treba pojasniti što su točno peleti. Riječ je zapravo o prešanim drvnim ostacima koji se dobivaju mehaničkim prešanjem piljevine i sječke, i to bez ikakvih kemijskih dodataka. Drvo se ubraja među najpovoljnije energente na tržištu, pa je stoga sasvim logično da su drvni ostaci apsolutni broj jedan kada je u pitanju isplativost. Osim toga, posebno dizajnirane peći na pelete, pored toga što pružaju personaliziran i učinkovit sustav grijanja, prilagođene su tako da maksimalno povećavaju energetsku iskoristivost peleta koja iznosi čak 90-96%, više od bilo kojeg drugog energenta. Na taj način peleti su zapravo postali ekonomski najisplativiji način grijanja.

Kako je već spomenuto, peleti ne sadrže nikakve kemijske komponente, te se ubrajaju u obnovljive izvore energije i kod izgaranja ne proizvode stakleničke plinove, pa se stoga smatraju jednim od rijetkih popuno prirodnih, sigurnih i ekološki prihvatljivih energenata.

Povrh svega, važno je spomenuti kako se peći i kamini na pelete savršeno uklapaju u moderan način života. Regulacija topline je nevjerojatno jednostavna, može se programiratičak i putem mobilnih aplikacija, a peći mogu biti opremljene većim spremnicima za pelete koji se automatski dodaju u ložište, pa tako nema potrebe za čestim loženjem i unošenjem nečistoća u unutrašnjost doma.

Jednostavno rečeno, grijanje na pelete trenutno predstavljaju ekonomski najisplativiji, ekološki najprihvatljiviji i energetski najučinkovitiji sustav grijanja. U bogatoj ponudi tvrtke Glavaš d.o.o. pronaći ćete različite modele peći koje će se zasigurno uklopiti u vaš stilživota i unutarnje uređenje vašeg doma te vam pružiti brojne dodatne prednosti. Posjetite i Vi izložbeni centar tvrtke Glavaš i uživajte u lakoći grijanja uz vrhunske peći i kamine na pelete.

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset