0.00 (0.00 kn)

ZAŠTO BAŠ PODNO GRIJANJE?

Početna
ZAŠTO BAŠ PODNO GRIJANJE?
novosti

ZAŠTO BAŠ PODNO GRIJANJE?

Podno grijanje sve je popularniji oblik centralnog sustava kojemu je svrha zagrijavanje ili rashlađivanje uglavnom zatvorenih prostora. Koristeći se kondukcijom, radijacijom i konvekcijom pružaju vrhunske toplinske performanse i osiguravaju stalnu regulaciju topline.

Preteču modernog podnog grijanja nalazimo još u antičkim vremenima kada su pojedina plemena za zagrijavanje koristila dim koji je kružio kroz iskopane i zaštićene kanala ispod nastambi. Toplina dima zagrijavala je kamenje koje je poslužilo kao tada idealan medij za širenje topline kroz čitav prostor.

Današnji sustavi podnog grijanja razvijeni su pomoću modernih tehnologija kako bi pružili maksimalnu učinkovitost i pri tome zadovoljili najviše sigurnosne standarde. Suvremeni sustavi podnog grijanja mogu biti električni ili hidronički sistemi, odnosno koristiti elektro-otporničku metodu zagrijavanja ili pak toplu tekućinu koja prolaskom kroz cijevi grije, odnosno hladi prostor.

Električni sistemi sastoje se od nehrđajućih grijaćih elemenata te unaprijed sastavljene mreže brončane mreže i grijaćih kabela, a koriste se isključivo za grijanje. Prednost električnih podnih sustava za grijanje je svakako jednostavnost same instalacije u odnosu na hidroničku koja zahtjeva nešto složeniju izvedbu.Hidronički sustavi podnog grijanja koriste pak vodu ili mješavinu vode i antifriza čijim se zagrijavanjem i protokom kroz cijevi osigurava prijenos topline. Kod ovakvih sustava centralnog podnog grijanja može se kombinirati više izvora energije (kotlovi na biogorivo, biomasu, solarnu energiju, toplinske pumpe na plin i el. energiju i sl.) kako bi se postigla što bolja učinkovitost, ali i ušteda na troškovima grijanja.

Kontaktirajte nas s povjerenjem, a naše će vam stručno osoblje pružiti sve dodatne informacije i podršku te za Vas isplanirati i izvesti radove ugradnje najboljih i najefikasnijih sustava podnog grijanja u našoj ponudi. Nazovite nas na +385 52 448 550 ili nas kontaktirajte  na mail glavas.info@gmail.com., a mi ćemo za Vas pronaći najbolje rješenje!

Dobrodošli na naš blog! Ovdje se trudimo pružiti korisne informacije, inspiraciju i savjete iz različitih područja. Kroz naše članke želimo vam pružiti zanimljive i informativne sadržaje koje ste tražili. 
Zahvaljujemo vam na posjeti i nadamo se da će vam naši članci biti inspiracija i izvor korisnih informacija.
Ne propustite najnovije akcije i specijalne ponude tako da se pribilježite za naš newsletter program
Subscription Form
Copyright © 2023 Glavas.hr, Sva prava pridržana.
by Hyperion WordPress Hosting

Kontakt

envelopeuserphone-handset